בחיפוש אחר מכשיר שמיעה? מציאת הסוג והסגנון המתאימים לך תלויה במידת אובדן השמיעה שלך, בהעדפות אורח החיים שלך ובדאגות הקוסמטיות.
גם איפה אתה קונה מכשירי שמיעה חשוב. אם אתה מחפש מכשירי שמיעה מותאמים באופן מקצועי במרפאה, תהיה לך גישה למגוון רחב של סוגים וסגנונות, יחד עם התאמה אישית נרחבת המסופקת על ידי האודיולוג או מומחה מכשירי השמיעה שלך. אם אתה מחפש מכשירי שמיעה OTC בבית מרקחת או באינטרנט, בדרך כלל יהיו לך פחות אפשרויות ממה שרשום למטה, ולא תהיה לך גישה לכל כך הרבה התאמה אישית.
סוגי מכשירי שמיעה
כנקודת מוצא, ישנם שני סוגים בסיסיים של מכשירי שמיעה המגיעים בסגנונות רבים ושונים:

- מכשירי שמיעה בתוך האוזן (ITE).
מכשירי ITE – המכונים לפעמים "מכשירי שמיעה בלתי נראים" – לובשים בתעלת האוזן ובדרך כלל מותאמים אישית, על סמך רושם שנלקח על ידי איש מקצוע השמיעה שלך בזמן הייעוץ שלך למכשיר השמיעה. סגנונות אלה זמינים בדרך כלל בגווני עור שונים כדי להתמזג עם האוזן החיצונית. סוגים מסוימים של מכשירי שמיעה ITE משתלבים עמוק מאוד בתוך תעלת האוזן, בעוד שאחרים קרובים יותר לאוזן החיצונית.
- מכשירי שמיעה מאחורי האוזן (BTE).
האפשרות הפופולרית יותר, עזרי BTE יושבים מאחורי או על גבי האוזן החיצונית עם צינור שמנתב את הצליל אל תעלת האוזן באמצעות תבנית אוזניים בהתאמה אישית או סגנון כיפה שאינו חוסם את כל פתח תעלת האוזן. סגנונות BTE זמינים בצבעים שונים כדי להתאים לגוון השיער או העור, כמו גם עיצובים נוצצים יותר עבור כשרון אישי.
עבור ITE או BTE, רוב המכשירים מגיעים עם סוללות נטענות (כמו סמארטפונים) או חד פעמיות[1], כלומר יש להחליף אותן בכל מקום בין 3-20 ימים.
סגנונות נפוצים של מכשירי שמיעה
סגנונות בתוך האוזן
- בלתי נראה בתעלה (IIC) / לגמרי בתעלה (CIC)
סגנונות IIC ו-CIC הם מכשירי השמיעה הקטנים והדיסקרטיים ביותר שיש. "בלתי נראה בתעלה" סגנונות IIC הם כמתואר – כמעט בלתי נראים. הלובש מניח אותם עמוק מאוד באוזניים, ויש להסירם על ידי משיכה בחוט קטן שנשלף. "לגמרי בתעלה" CIC דומים מאוד, אבל לא יושבים כל כך עמוק בתוך האוזניים.
סגנונות אלו מתאימים בדרך כלל לאנשים עם אובדן שמיעה קל עד בינוני. בגלל הגודל הקטן שלהם, הם בדרך כלל לא מגיעים עם פקדים ידניים, כמו גלגלי עוצמת הקול או כפתורי תוכנית.
יתרונות:
- מאוד דיסקרטי
- איכות צליל טובה בגלל איך הם משתלבים בתוך האוזן
חסרונות:
- רגישים לשעוות אוזניים ולנזקי לחות
- גודל קטן יכול להוות בעיה עבור מיומנות
- סוללות קטנות דורשות החלפה תכופה יותר
- גודל קטן יכול גם להגביל את הקישוריות למכשירים אלחוטיים, כמו סמארטפונים
- מכשירי שמיעה בתוך התעלה (ITC).
מכשירי שמיעה ITC יושבים בחלק התחתון של קערת האוזן החיצונית, מה שהופך אותם לנוחים וקלים לשימוש. מכיוון שהם מעט גדולים יותר מסגנונות IIC ו-CIC, הם נוטים להיות בעלי חיי סוללה מעט ארוכים יותר ויכולים להתאים למגוון רחב יותר של אובדן שמיעה. הגודל שלהם גם מאפשר להם לארח תכונות נוספות כגון מיקרופונים כיוונים להבנה טובה יותר בסביבות רועשות ופקדים ידניים, כמו גלגל עוצמת הקול, אם תרצה בכך.
יתרונות:
- דִיסקרֶטִי
- חיי סוללה ארוכים יותר ויותר תכונות מאשר סגנונות IIC ו-CIC
חסרונות:
- רגישים לשעוות אוזניים ולנזקי לחות
- חסימה רבה יותר, יכולה לגרום ללובשים להרגיש מחוברים (שכיח יותר בקרב אנשים עם אובדן שמיעה קל בתדר נמוך)
- גודל קטן יכול להוות בעיה עבור קישוריות למכשירים אלחוטיים

מכשירי שמיעה בעלי פרופיל נמוך
מכשירי שמיעה בעלי פרופיל נמוך דומים לסגנונות ITC, ונעים בין עיצובים של חצי מעטפת הממלאים חצי קערת האוזן החיצונית ועד עיצובים מלאים הממלאים כמעט את כל קערת האוזן החיצונית. כמו סגנונות ITC, עיצובים בעלי פרופיל נמוך גדולים מספיק כדי לכלול מיקרופונים כיוונים ופקדים ידניים, כגון גלגל עוצמת הקול וכפתור לחיצה לשינוי תוכניות. הגודל של סגנון בפרופיל נמוך הופך אותו למבוקש עבור אנשים עם בעיות מיומנות כי קל יותר לטפל בו מאשר בגדלים הקטנים יותר.
יתרונות:
- גודל גדול יותר קל יותר להכנסה ולהסרה
- מכיל יותר תכונות ובקרות משתמש
- סביר שיש קישוריות למכשירים אלחוטיים כמו טלפונים
חסרונות:
- פחות דיסקרטי מסגנונות קטנים יותר בתוך האוזן
- חסימה רבה יותר, יכולה לגרום ללובשים להרגיש מחוברים
סגנונות מאחורי האוזן
מקלט באוזן (RITE)
אחד מסגנונות מכשירי השמיעה הפופולריים ביותר הם מה שמכונה "מקלט באוזן" (RITE) או "מקלט בתעלה" (RIC), תלוי ביצרן. אבל הם בעצם מתכוונים לאותו הדבר – סגנון מכשיר שמיעה בהתאמה פתוחה שהרמקול מובנה בכיפת אוזן הניתנת להכנסה, במקום הגוף הראשי של מכשיר השמיעה. במילים אחרות, הרמקול של מכשיר השמיעה מונח בתעלת האוזן, אבל המיקרופון והמעבד יושבים במארז קטנטן מאחורי האוזן. הם מחוברים על ידי חוט דק. סגנון זה של מכשיר שמיעה נוטה להיות בעל איכות צליל מעל הממוצע והוא מיוצר על ידי כל יצרני מכשירי השמיעה הגדולים.
אם הוא ניזוק, לעיתים קרובות ניתן להחליף את חלק הרמקול של מכשיר השמיעה שמתאים לאוזן במרפאת מכשירי השמיעה, במקום לשלוח ליצרן לתיקון.
יתרונות:
- קל למצוא אפשרויות שיש להן סוללות נטענות
- סביר להניח שיגיע עם קישוריות אלחוטית למכשירים כמו טלפונים
- ככל הנראה תהיה בעלת טכנולוגיה מתקדמת כגון בינה מלאכותית
- ניתן להחליף את הרמקול בנפרד
- אפשרויות טלפון נפוצות
חסרונות:
- גדלים קטנים יותר של RITE (הידועים כמיני-RITEs) יכולים להוות בעיה עבור מיומנות
- הרמקול, שנמצא בתוך האוזן, רגיש ללחות ולנזקי שעווה באוזן
- המיקרופון ומעבד הקול שיושבים מאחורי האוזן גלויים
מאחורי האוזן עם תבנית אוזניים
סגנונות BTE שמגיעים עם "אטמי אוזניים נגד רעש" יכולים להתאים לכל סוג של עובדן שמיעה, מקל ועד עמוק. צורתם הארוכה יותר עוקבת אחר קואר מאחורי האוזן החיצונית ובדרך כלל יכולה להכיל יותר תכונות, פקדים וכוח סוללה מאשר כל הסגנון אחר של מכשיר שמיעה. בשימוש בדרך כלל לאפשר לתכנן מחדש את ה-BTE לפי הצורך וניתן להחליף את התבנית כשהילד גדל.
יתרונות:
- מתאים לכל הדרגות של אובדן שמיעה, כולל אובדן שמיעה עמוק
- זמין בדרך כלל בדגמים עם קישוריות אלחוטית למכשירים וטכנולוגיה מתקדמת
- ניתן להחליף תבנית אוזניים בהתאמה אישית בנפרד
- פחות רגישים לנזקי רטיבות
חסרונות:
- חסימה רבה יותר, עלולה לגרום ללובשים להרגיש מחוברים, אם כי זה בדרך כלל מינורי מאוד
- מגבלות מקום פוטנציאליות עבור מרכיבי משקפיים ו/או אנשים עם אוזניים קטנות
- לא כמו מוסתר מבחינה קוסמטית
האם אתה משתמש כרגע במכשירי שמיעה?
אם אתה כבר לובש מכשירי שמיעה וברצונך לעדכן אותם, המקום הטוב ביותר להתחיל הוא עם סגנון המכשיר הנוכחי. אם אתה מרוצה מהסגנון הזה, לעתים קרובות תוכל למצוא את אותו סגנון או סגנון דומה למכשיר המיושן שלך, רק מצויד בתכונות חדשות ומודרניות יותר. עם זאת, ייתכן שסוג אובדן השמיעה השתנה עם הזמן, ולכן חשוב לבצע בדיקת שמיעה לפני עדכון מכשירי שמיעה.
יש לך בעיות עם מיומנות?
אם יש לך בעיות מיומנות (לדוגמה, קושי לתפוס פריטים קטנים או איבוד תחושה בקצות האצבעות), בדרך כלל עדיף להימנע ממכשירים קטנים יותר. התקני ITE או BTE בעלי פרופיל נמוך עם אטמי אוזניים עשויים להתאים מכיוון שהם המכשירים הגדולים ביותר והקלים ביותר לטיפול. בנוסף, הסוללות יהיו הגדולות ביותר – גדלים 13 או 675 – או נטענות, אשר קלות לשימוש. לבסוף, יש לשקול גם מכשירי שמיעה שמגיעים עם תכונות אוטומטיות – כך שלא תצטרך להשתמש בכפתורים הזעירים כדי לכוונן את עוצמת הקול. ייתכן שתרצה גם לדבר עם רופא השמיעה שלך על האפשרות של שלט רחוק אם קשה להשתמש בפקדי עוצמת הקול או התוכנית במכשירי השמיעה שלך.

איזה סוג של ליקוי שמיעה יש לך?
אם אובדן השמיעה שלך הוא בעיקר בתדרים הגבוהים – שיש לרוב האנשים, במיוחד אם יש להם אובדן שמיעה הקשור לגיל – סגנונות RITE התאמה פתוחה הם הנוחים ביותר מכיוון שהם מכניסים את הצלילים הטבעיים בתדר הנמוך שאתה עדיין מסוגל של שמיעה, תוך הגברה של התדרים הגבוהים. ניתן להצטייד באפשרויות אלו גם בתכונות מתקדמות המאפשרות למכשירי שמיעה לסנן רעשי דיבור, להסתגל לסביבות שונות, לדכא משוב ולהתחבר באופן אלחוטי לטלפונים ניידים, למערכת מיקרופון אישית או למכשירי האזנה מסייעים ציבוריים אחרים.
אובדן שמיעה בתדר נמוך יכול להיות מסובך להתאים למכשיר שמיעה בגלל התפיסה של איכות הצליל. מכשיר שמיעה מותאם אישית יכול לעבוד, אם המטופל נותן עדיפות למראה דיסקרטי. עם זאת, פרימיום מאחורי האוזן עם כיסוי אוורור מתאים הוא אפשרות נוספת.