סוגי מכשירי שמיעה

ישנם סוגים רבים של מכשירי שמיעה, כגון מאחורי האוזן (BTE), בתוך האוזן (ITE) ובתעלה (ITC). בחירת סוג המתאים לך תלויה במספר גורמים, כולל חומרת אובדן השמיעה, גודל וצורת האוזן שלך, העדפות אישיות, קלות הטיפול וטכנולוגיות חדשות של מכשירי שמיעה.

איזה סוג של מכשיר שמיעה כדאי לי לקנות?

ישנם סוגים רבים ושונים של מכשירי שמיעה. לכל סוג יש יתרונות ומגבלות משלו. בחירת מכשיר שמיעה המתאים לך תלויה במספר גורמים, כולל:

  • חומרת אובדן השמיעה שלך (קל, בינוני, חמור או עמוק).
  • הגודל והצורה של האוזן שלך.
  • כמה טוב אתה יכול להשתמש באצבעות ובידיים שלך (מיומנות ידנית).
  • הזמינות של טכנולוגיות מכשירי שמיעה חדשות.
  • העדפותיך האישיות.
עזרי שמיעה

אחד הדברים הראשונים שתצטרכו לקחת בחשבון בבחירת מכשיר שמיעה הוא סוג לקות השמיעה שיש לכם. ניתן לקבוע זאת באמצעות בדיקת אחוזי לקות שמיעה, אשר מנוהלת בדרך כלל על ידי אודיולוג או איש מקצוע אחר בתחום בריאות השמיעה.

התוצאות של בדיקה זו יכולות לעזור לך ולמומחה שלך להחליט איזה סוג של מכשיר שמיעה המתאים ביותר לצרכים שלך, ועשויות גם ליידע היבטים אחרים של תוכנית בריאות השמיעה שלך. רבים ממכשירי השמיעה העדכניים ביותר נטענים. אתה יכול אפילו לחבר אותם לסמארטפונים ומכשירים אחרים באמצעות טכנולוגיית בלוטות.

כמה סוגים של מכשירי שמיעה יש?

ספקי שירותי בריאות מקטלגים מכשירי שמיעה לחמישה סוגים: מאחורי האוזן (BTE), בתוך האוזן (ITE), מקלט בתוך האוזן (RITE), בתוך התעלה (ITC) ו-CROS/BiCROS .

מאחורי האוזן (BTE)

מכשירי מאחורי האוזן (BTE) מתאימים לאנשים עם מגוון רחב של אובדן שמיעה, מקל ועד עמוק. מכשיר זה מתאים היטב מאחורי האוזן שלך. גוף מכשיר השמיעה מתחבר לתבנית אוזניים מותאמת אישית או לצינור דק. מכיוון שלמכשיר זה יש מספר חלקים, יש צורך במיומנות ידנית כדי להבטיח הכנסה ומיקום נכונים.

בתוך האוזן (ITE)

התקני בתוך האוזן (ITE) ממלאים את כל האוזן שלך (המכונה מעטפת מלאה) או חלק מהקערה (המכונה חצי מעטפת) של האוזן. אלה הם הטובים ביותר עבור אנשים שיש להם בעיות מיומנות או קושי בטיפול בפריטים קטנים. ספקים ממליצים לעתים קרובות על מכשירי ITE עבור אנשים עם אובדן שמיעה בינוני עד חמור.

מקלט בתוך האוזן (RITE)

מכשירי שמיעה מקלט בתוך האוזן (RITE) דומים למכשירי BTE. הגוף של מכשיר שמיעה RITE יושב מאחורי האוזן שלך. חוט מקלט דק משתרע מגוף מכשיר השמיעה מעל האוזן החיצונית שלך ולתעלת האוזן שלך. קצה רך יושב בדיוק בתוך תעלת האוזן שלך מבלי לאטום אותו. עבור אנשים רבים, זה מציע צליל טבעי יותר. מכשירי RITE דורשים מיומנות ידנית. הם מתאימים לאובדן שמיעה קל עד חמור.

בתוך התעלה (ITC)

מכשירי שמיעה בתוך התעלה (ITC) מתאימים עמוק יותר לתוך תעלת האוזן שלך מאשר מכשירי שמיעה ITE, כך שהם בדרך כלל פחות נראים לעין. בגלל גודלם הקטן יותר, הם משתמשים בסוללות קטנות יותר ועשויים להיות קשים יותר לטיפול. בהתאם למצב שלך, אתה עשוי אפילו להיות זכאי למכשירי שמיעה לגמרי בתוך התעלה (CIC). מכשירים אלה מתאימים עמוק יותר לתוך תעלת האוזן כך שהם נראים עוד פחות.

CROS/BiCROS

ספק שירותי הבריאות שלך עשוי להמליץ על מכשיר שמיעה CROS/BiCROS אם יש לך שמיעה רגילה או אובדן שמיעה מינימלי באוזן אחת, ומעט מאוד שמיעה או שמיעה שמישה באוזן השנייה. אתה עונד את מכשיר השמיעה בצד השומע הטוב יותר, ואתה עונד מיקרופון נוסף בצד השמיעה הגרוע יותר. זה מאפשר לך לשמוע מהצד העני יותר – למרות שהוא מעביר את כל הצלילים לאוזן הטובה שלך. מכשירים אלה מועילים במיוחד כאשר מישהו מדבר בצד האוזן הגרועה יותר. CROS מייצג "ניתוב נגדי של אותות". BiCROS מייצג "ניתוב דו-צדדי של אותות".

האם ניתן לרכוש מכשירי שמיעה ללא מרשם רופא?

ב-16 באוגוסט 2022, מינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) החליט לשפר את הגישה למכשירי שמיעה על ידי יצירת קטגוריה חדשה למכשירים ללא מרשם. כתוצאה מפסיקה היסטורית זו, אנשים יוכלו לרכוש מכשירי שמיעה ללא מרשם רופא.

מכשירי שמיעה ללא מרשם יתאימו לאנשים רבים עם אובדן שמיעה קל עד בינוני. אבל אם יש לך אובדן שמיעה חמור עד עמוק או מצבי שמיעה מורכבים, תצטרך לראות ספק שירותי בריאות לצורך בדיקות, אבחון וטיפול מתאימות.

איזה סוג של סוללה למכשיר שמיעה עלי לבחור?

סוללות מכשירי שמיעה מגיעות חד פעמיות ונטענות. סוללות חד פעמיות – שנראות כמו כפתורים קטנים – כבר לא כל כך נפוצות.

רוב מכשירי השמיעה החדשים פועלים על סוללות נטענות. בדומה לסמארטפונים ומכשירי בלוטות' אחרים, אתה פשוט מניח מכשירי שמיעה עם סוללות נטענות על מטען כשאינך משתמש בהם. חלקם אפילו מגיעים עם תחנת עגינה נוחה.

מהו הסוג הטוב ביותר של מכשיר שמיעה למצבי?

יש כל כך הרבה סוגים של מכשירי שמיעה בשוק, הבחירה במכשיר שמתאים לך יכולה להרגיש מהממת. החדשות הטובות הן שספק שירותי הבריאות שלך יכול לעזור לך לבחור מכשיר על סמך מצבך הבריאותי והמצב הספציפי שלך, כולל הסוג הטוב ביותר של מכשיר שמיעה עבור:

  • טינטון (צלצול באוזניים).
  • מחלת מנייר (מצב שבו נפיחות ולחץ באוזן הפנימית גורמים לשיווי משקל או לבעיות שמיעה).
  • אובדן שמיעה בתדר גבוה.
  • אובדן שמיעה בתדר נמוך.
  • אובדן שמיעה חושי-עצבי (נגרם כתוצאה מנזק לאוזן הפנימית).
  • אובדן שמיעה קל עד בינוני.
  • אובדן שמיעה חמור.
  • אובדן שמיעה עמוק.
  • אנשים עם מיומנות יד מוגבלת.

מה אם מכשירי שמיעה לא עובדים בשבילי?

עבור אנשים מסוימים, מכשירי שמיעה אינם מספיקים. אם יש לך אובדן שמיעה חמור או עמוק, ייתכן שתהיה לך הצלחה טובה יותר עם שתלי שבלול [1] או שתלים שמיעתיים מעוגנים בעצם. שאל את ספק שירותי הבריאות שלך לגבי אפשרויות הטיפול.

מתי עלי לראות את הרופא שלי?

אם יש לך ליקוי שמיעה שמפריע לאיכות החיים שלך, קבע פגישה עם הרופא שלך. הם יכולים לקבוע את היקף אובדן השמיעה שלך ולקבוע אם מכשירי שמיעה יכולים לעזור.

אם כבר יש לכם מכשירי שמיעה, הקפידו להיבדק אצל אודיולוג לפחות פעמיים בשנה. אודיולוג הוא ספק שירותי בריאות המתמחה באבחון וטיפול בליקוי שמיעה, הפרעות שיווי משקל ועוד. אתה צריך גם לבדוק את השמיעה שלך בכל פעם שאתה מבחין בתסמינים חדשים או שינוי בשמיעה.

אילו שאלות עליי לשאול את ספק שירותי הבריאות שלי?

אם אתה שוקל מכשירי שמיעה, הנה כמה שאלות שאולי כדאי לשאול את ספק שירותי הבריאות שלך:

  • האם מכשיר שמיעה באמת יעזור לשפר את אובדן השמיעה שלי?
  • איזה סוג של מכשירי שמיעה אתה ממליץ?
  • מה יקרה אם לא אעשה כלום?
מתי עלי לראות את הרופא שלי

מכשירי שמיעה מבטלי רעשים

סוג אחד של מכשירי שמיעה שצבר פופולריות בשנים האחרונות הוא ה אטמי אוזניים נגד רעש. מכשירים אלה פועלים באמצעות מיקרופונים מובנים כדי להבחין בין רעשי רקע לדיבור, ולאחר מכן מגבירים את הדיבור תוך דיכוי הרעש.

עם זאת, עבור אנשים שעובדים בסביבות רועשות במיוחד או נהנים מפעילויות פנאי רועשות, כגון קונצרטים או ספורט מוטורי, אטמי אוזניים נגד רעש עשויים להתאים יותר. אטמי אוזניים אלו נועדו לבטל לחלוטין את הרעש החיצוני, להגן על שמיעתו של המשתמש מפני נזק ולאפשר לו להתמקד טוב יותר בצלילים שהם רוצים לשמוע.

מחשבות אחרונות

אם אתה שוקל מכשירי שמיעה, ישנם מספר סוגים לבחירה. שאל את ספק שירותי הבריאות או האודיולוג שלך לגבי האפשרויות שלך. הם יכולים לעזור לך למצוא מכשיר שמיעה המותאם לצרכים הספציפיים שלך כדי שתוכל לחיות חיים מלאים יותר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים קשורים

אפליקציות למכשירי שמיעה

בעולם הטכנולוגי של היום, יישומים ניידים חוללו מהפכה בהיבטים רבים של חיינו. תחום כזה שבו האפליקציות הללו משפיעות באופן משמעותי הוא בתחום סיוע השמיעה. אפליקציות

קרא עוד »
דילוג לתוכן