אובדן שמיעה יכול להיות מייאש במיוחד עבור חובב מוזיקה! למרבה הצער, זו עלולה להיות בעיה גם לאחר שימוש במכשירי שמיעה. אוהבי מוזיקה רבים עם מכשירי שמיעה מוותרים לרוב על האזנה למוזיקה כי היא לא נשמעת אותו הדבר, ולמעשה יכולה להיות לא נעימה. בואו נסתכל כיצד לבישת מכשירי שמיעה משפיעה על חווית ההאזנה למוזיקה.
כיצד לבישת מכשירי שמיעה משפיעה על היכולת להאזין למוזיקה:
הבעיה עם מכשירי שמיעה היא שהם נועדו להגביר את הדיבור, לא להאזין למוזיקה. לאותות מוזיקה יש תכונות אקוסטיות שונות מאותות דיבור [1], דינמיקה שונה ומאפיינים ספקטרליים שונים. המטרות להאזנה לדיבור שונות מהמטרות הכרוכות בהאזנה למוזיקה. בניגוד לדיבור, שהוא ברובו מקור יחיד ולעיתים קרובות מעורבב עם צלילים סביבתיים מסיחים את הדעת, מוזיקה היא מטבעה מרובה מקורות ולעיתים רחוקות מוטמעת ברעש.
קודם לכן, מכשירי שמיעה עיבדו מוזיקה ודיבור נשמעים באופן דומה, ולעתים קרובות מעוותים את הבהירות והאיכות של המוזיקה עבור המאזין במאמץ להפוך את הדיבור לבהיר יותר. מטופלים היו מתלוננים על מוזיקה שנשמעה "מושתקת, מרוחקת, מטושטשת, משעממת, בוצית, דקה, פלדה או דחוסה". הם לא נועדו להתמודד עם איכות הצלילים המגוונת של המוזיקה והטווח הדינמי הרחב.

הדיבור האנושי הוא בדרך כלל בין 30 דציבלים ל-85 דציבלים, מה שנותן לו טווח של כ-50 דציבלים. למוזיקה, לעומת זאת, יש טווח של כ-100 דציבלים. מכשירי שמיעה פשוט לא תוכננו לעבד ביעילות מגוון רחב כל כך של סאונד.
כיצד מכשירי שמיעה מודרניים הופכים את ההאזנה למוזיקה לקלה יותר!
חובבי מוזיקה יכולים כעת לנשום לרווחה! מכשירי שמיעה מודרניים מצוידים בתכונות נוספות, המבטיחות שהשיר האהוב עליך נשמע בדיוק כמו שהוא אמור להישמע! בואו נסתכל על כמה מהתכונות האלה!
1. השבתת מערכת הפחתת משוב:
מכשירי שמיעה מודרניים כמו מכשירי שמיעה בלוטוס בנויים עם מערכת מורכבת להפחתת משוב. צלילים בתדר גבוה במוזיקה, כמו חליל או פסנתר, למשל, ייקראו על ידי מכשיר השמיעה כמשוב ומכשיר השמיעה ינסה אוטומטית להפחית או לבטל אותם.
על ידי השבתת מערכת הפחתת הפידבק בזמן האזנה למוזיקה, המוזיקה תישמע ברורה ונכונה יותר לעצמה. אתה יכול להפעיל מחדש את מערכת הפחתת המשוב כשתסיים להאזין למוזיקה.
2. השבתת מערכת הפחתת רעש:
מערכות הפחתת רעש הן אשם נוסף בכל הנוגע לשינוי האופן שבו המוזיקה נשמעת. מכשירי שמיעה מתוכנתים להפחית רעשי רקע, הכרחי לשמיעת שיחה בסביבה רועשת כגון מסעדה או מסיבה; צלילים מוסיקליים מסוימים, כגון אקורדים מתמשכים, למשל, טועים כרעש רקע. השבתת תכונת הפחתת הרעש תאפשר למכשירי השמיעה שלך לשמוע את כל מרכיבי המוזיקה שלך כמו מוזיקה, לא רעש.
3. הגדרות מוזיקה:
ניתן גם להגדיר מכשירי שמיעה להגברת טווח מורחב של תדרים נמוכים יותר. לצורך דיבור, מכשירי שמיעה צריכים לכוון לצלילים בתדר גבוה. במוזיקה, לעומת זאת, התדרים הנמוכים הם החשובים ביותר.
למרבה המזל, ניתן להגדיר כמעט כל זוג מכשירי שמיעה עם "הגדרת מוזיקה" המשביתה רבות מהפונקציות האוטומטיות ומפחיתה את כמות העיבוד שצריכה להתרחש במכשירי השמיעה. חשוב לזכור להחזיר את מכשירי השמיעה למצבם הרגיל בסיום האזנה למוזיקה.
4. קישוריות ישירה:
אתה עשוי להפיק תועלת מסוימת גם בשמיעת מוזיקה שזורמת ישירות למכשירי השמיעה שלך ממכשיר המוזיקה שלך. חלק ממכשירי השמיעה המודרניים מספקים קישוריות ישירה עם מכשירי אייפון, אייפד ואייפוד, אשר מפחיתים את אובדן הקול בין מקור הקול למכשירי השמיעה שלך, ובכך מציגים את הצליל ישירות באוזניך.
ואז שוב, במקרים מסוימים, 'פשוט יותר עדיף'…
ברמת מכשיר השמיעה, הבעיה נובעת ממה שמכונה "דחיסה של טווח דינמי רחב". תכונה שעובדת היטב לדיבור, דחיסה זו משאירה צלילים חזקים בינוניים ללא נגיעה אך מגבירה צלילים רכים יותר. הגדרה זו גורמת להרס בעיבוד המוזיקה.
בנוסף, טכניקת הקלטה הנקראת הגבלת דחיסה יכולה לגרום לעיוות מוזיקה עוד לפני שהיא מגיעה למכשירי השמיעה. הצלילים החזקים והרכים נלחצים יחד בטווח צר יותר, מה שמגדיל את הווליום הנתפס באופן כללי. עד שמכשיר השמיעה מגיע לתורו לעבד את המוזיקה, הוא כבר עבר כל כך הרבה שכבות של עיבוד עד שהעיוות הוא בלתי נמנע.

מסתבר שמכשירי שמיעה פחות מתוחכמים יכולים להיות פתרון אחד, במיוחד עבור מוזיקה שעברה עיבוד רב כדי לשנות את האופן שבו היא נשמעת. טכנולוגיה דיגיטלית חדשה יותר, בניגוד לטכנולוגיה אנלוגית ישנה יותר, ממירה את הקול לספרות אשר לאחר מכן מעובדות על ידי מכשירי השמיעה.
קרא גם על בדיקת שמיעה לתינוקות כאן.