בהתאם לרמת אובדן השמיעה שלך, ישנן אפשרויות שונות למכשירי שמיעה. חלק נכנסים לאוזן וחלק נכנסים לתעלה. יש אנשים שמשתמשים במכשיר שמיעה חד צדדי המאפשר לשמוע משני הצדדים, ויש שמרכיבים מכשיר שמיעה בשתי האוזניים. חלקם לובשים מכשירי שמיעה עם עיבוד אותות דיגיטלי. בואו נדבר יותר על עיבוד אותות דיגיטלי ואם זו אפשרות טובה עבורכם.
עיבוד אותות דיגיטלי (DSP) הוא סוג של מכשיר שמיעה שלוקח צלילים הנכנסים דרך המיקרופון וממיר אותם לקודים דיגיטליים. הצליל מנותח באופן קבוע עם DSP. קצב הדגימה הוא מספר הפעמים שמכשירי השמיעה מנתחים צלילים נכנסים בכל שנייה. הקודים הדיגיטליים מדויקים יותר ככל שהם מנותחים לעתים קרובות יותר בכל שנייה.
קרא גם את המדריך שלנו על שאלות נפוצות למשתמשי מכשירי שמיעה חדש כאן.

ברגע שצלילים מפורקים לקודים דיגיטליים, הם מפורקים עוד יותר למה שנקרא ביטים. אם הקודים לא היו מפורקים לסיביות, צלילים דומים עשויים להיות מסווגים כאותו צליל. לדוגמה, שני קולות גברים עשויים להיות מסווגים כצלילים זהים, גם אם הם רק דומים ולא זהים. ככל שיותר ביטים, כך מכשירי השמיעה יכולים להבדיל בין צלילים שונים, אך דומים, מדויקים יותר.
משם, ביטים מופרדים עוד יותר לערוצי תדר. ניתן לכוונן כל ערוץ תדר לצורת אובדן השמיעה הספציפית של המשתמש ולצורכי השמיעה המדויקים שלו. לאחר השלמת תהליך המרת הצלילים לקודים ואז פירוקם לביטים וערוצים, הקודים משולבים שוב ומרכיבים אותם כאחד. זה מאפשר למשתמש לשמוע צלילים מהמקלט.
מכשירי שמיעה לעיבוד אותות דיגיטליים מושלמים עבור אלה שנאבקים עם הפחתת רעש או כיווניות. לפני שילובם מחדש של הקודים הדיגיטליים, עיבוד אותות דיגיטלי מסייע בהפחתת רעש, דחיסה וכיווניות. אם יש צורך בהפחתת רעש עבור אדם ספציפי, ניתן לסנן את רעשי הרקע עד כדי כך שניתן להגביר את השיחות. משתמש מכשיר השמיעה יכול גם לבחור להשתמש במכשירי שמיעה DSP כדי לחסום צלילים המגיעים מאחורם, ולהתמקד במקום זאת בצלילים שלפניהם.
קרא גם את המדריך שלנו על כמה ערוצים אתה צריך במכשירי השמיעה הדי כאן.