לקות שמיעה עקב חשיפה לרעש (NIHL) הוא סוג של לקות שמיעה חושית-עצבית הנובעת מחשיפה לרמות קול גבוהות של דציבלים לאורך תקופות ממושכות. זהו אחד הגורמים הנפוצים ביותר לאובדן שמיעה שניתן למנוע, מה שהופך אותו לבעיה משמעותית בבריאות הציבור.
גורמים וגורמי סיכון של לקות שמיעה עקב חשיפה לרעש
הגורם העיקרי ל-NIHL הוא חשיפה מתמשכת לרעש חזק, בדרך כלל אלה שמעל 85 דציבלים (dB). כדי לשים את זה בפרספקטיבה, רמות השיחה הרגילות נעות בין 50 ל-60 dB, בעוד שצלילים מתנועה כבדה יכולים להגיע עד 85 dB. רעשים של או מעל 120 dB, כגון אלו המופקים מהופעות רוק או כלי עבודה חשמליים, עלולים לגרום לנזק מיידי.
קרא גם את המדריך שלנו על "אבחון וטיפול באוטוסקלרוזיס" כאן.

מספר גורמי סיכון תורמים ל-NIHL. אלה כוללים את עוצמת הרעש, משך החשיפה והרגישות האישית. לדוגמה, אנשים העובדים בסביבות רועשות כמו אתרי בנייה, מפעלים או אולמות מוזיקה נמצאים בסיכון גבוה יותר לפתח NIHL. כמו כן, האזנה למוזיקה רועשת דרך אוזניות לתקופות ממושכות יכולה גם היא להוביל לסוג זה של אובדן שמיעה.
תסמינים ואבחון של לקות שמיעה עקב חשיפה לרעש
סימנים מוקדמים של NIHL עשויים לכלול קושי בשמיעת צלילים גבוהים או הבנת דיבור בסביבה רועשת. עם הזמן, תסמינים אלה יכולים להתקדם לצלצול מתמיד באוזניים, המכונה טינטון, ובסופו של דבר, אובדן שמיעה חמור.
אבחון NIHL כולל סקירת היסטוריה רפואית יסודית ובדיקת שמיעה מקיפה, הנערכים בדרך כלל על ידי אודיולוג. בדיקה זו קובעת את רגישות השמיעה של הפרט בתדרים שונים ומסייעת לזהות את חומרת ודפוס אובדן השמיעה.
מניעה וניהול של לקות שמיעה עקב חשיפה לרעש
למרבה המזל, NIHL ניתן למניעה. אסטרטגיות מניעה מתמקדות בהפחתת החשיפה לרעשים חזקים. ניתן להשיג זאת על ידי חבישת מכשירי הגנה כמו אטמי אוזניים או אטמי אוזניים בסביבות רועשות, הגבלת משך החשיפה לרעשים חזקים ושמירה על מרחק בטוח ממקור הרעש.
ניהול NIHL כולל אסטרטגיות למניעת אובדן שמיעה נוסף ולשיפור מיומנויות תקשורת. זה עשוי לכלול שימוש במכשירי שמיעה, שתלי שבלול או מכשירי האזנה מסייעים. בנוסף, הכשרה בקריאת שפתיים ובשפת הסימנים עשויה להועיל.

סיכום
לסיכום, לקות שמיעה עקב חשיפה לרעש היא בעיה ניתנת למניעה אך נפוצה המשפיעה על מיליונים ברחבי העולם. על ידי הבנת הגורמים לה, הכרה בסימפטומים שלה ושימוש באמצעי מניעה, נוכל להפחית את השכיחות של NIHL ואת השפעתה המשמעותית על איכות החיים של אנשים. המשך חינוך ציבורי לגבי הסיכונים הכרוכים בחשיפה לצלילי דציבלים גבוהים הוא קריטי למניעה וזיהוי מוקדם של צורה זו של אובדן שמיעה.
אולי תרצה לקרוא על "מניעת נזקי שמיעה" כאן.