מחקר על מכשירי שמיעה דרך האינטרנט זה בסדר, אבל האם כדאי לך 'לקנות' את מכשירי השמיעה שלך באינטרנט?
לא נחרץ!!
הנה למה!
חשוב להבין כי אובדן שמיעה הוא מצב חמור המצריך אבחנה מתאימה ממומחה מוסמך.
האבחנה היא רק הצעד הראשון. לאחר שזיהה את סוג ומידת אובדן השמיעה מתוך בדיקת אחוזי לקות שמיעה, האודיולוג יציע טיפול נוסף או התערבות רפואית או באמצעות מכשירי שמיעה או מכשירי שמיעה אחרים.
בחירה נכונה מבין סוגי מכשירי השמיעה השונים, מעקבים קבועים אצל האודיולוג להתאמה וכוונון העזר לצרכיך, שדרוג המכשיר מעת לעת… כל זה הופך את הרכישה והשימוש במכשירי שמיעה לתהליך מורכב מאוד! וזה רק אחד מהדברים שתתפשר עליהם אם תבחר לקנות מכשירי שמיעה באינטרנט. בואו נסתכל על כולם!
הנה למה אתה לא צריך לקנות מכשירי שמיעה באינטרנט!
בניגוד למתן מכשירי שמיעה על ידי אודיולוג מוסמך, קניית מכשירי שמיעה באינטרנט יכולה להיות החלטה מסוכנת למדי. הנה הסיבה שעדיף להימנע מכך.

1. איך אתה מכיר את המוצר המתאים לך?
זיהוי מכשיר השמיעה המתאים ללקוח דורש הבנה עמוקה של המוצרים ודרישת המשתמש. זה קורה בדרך כלל במהלך דיון של חצי שעה לפחות שבו איש מקצוע השמיעה שלך מבין עושה בחירה על סמך הגיל שלך, דרישות ההאזנה שלך, הדרישות המקצועיות שלך, הצרכים הקוסמטיים שלך, התקציב שלך, השימוש בטלפון ובטלוויזיה ומה סוג המכשיר (BTE/ITC/CIC/RIC/IIC) מתאים לאובדן השמיעה שלך. אם אתה קונה מכשירי שמיעה באינטרנט, אתה מתפשר על גורמים אלה.
2. תכנות המכשירים שלך:
לכל אחד יש גרף עם ספי שמיעה ייחודיים (אודיוגרמה) וצורה ייחודית של תעלת האוזן.
עזרי שמיעה מתוכנתים לאובדן השמיעה הספציפי שלך ולדרישות סביבת ההאזנה שלך. יתר על כן, בזמן ההתאמה מומחה למכשירי שמיעה מבצע בדיקות מיוחדות כדי להבטיח את נוחות מכשירי השמיעה שלך תוך התחשבות בגודל ובנפח של תעלת האוזן שלך [1].
רכישת מכשירי שמיעה דיגיטליים באינטרנט תהיה בזבוז מוחלט של טכנולוגיה אם לא יותאמו כראוי על ידי איש מקצוע בתחום השמיעה.
3. שירותים לאחר המכירה:
מכשירי שמיעה אינם מוצרים ללא מרשם. הם דורשים ביקורי מעקב מרובים עם רופא השמיעה שלך כדי לכוונן את מכשירי השמיעה לאובדן המשתנה שלך. בדרך כלל משתמשים במכשירים במשך 4-5 שנים לפני שינוי או שדרוג, ומכאן שבתקופה זו תבנה קשר טוב עם איש המקצוע שלך שמבין את הצרכים שלך.
תזדקק גם לעזרה בשמירה (החלפות צינורות, החלפות מגן שעווה וכו') שעבורן יידרש איש מקצוע בתחום השמיעה.
לא ניתן לתכנת מכשירי שמיעה לבד בבית. לפחות לא עד שיוצגו אפליקציות ידידותיות לטלפונים ניידים חכמים המאפשרים לך לנהל את המכשירים שלך מקצה לקצה. נכון לעכשיו, אפליקציות זמינות באנדרואיד ובאייפון לשינוי פשוט של עוצמת הקול, תוכניות ובמידה מסוימת כיווניות. עבור כל השאר, אתה צריך את איש מקצוע השמיעה שלך.
4. אחריות:
כל חברות מכשירי השמיעה הטובות כיום מזכירות בבירור כתב ויתור בחומרים השיווקיים ובאתר שלהן לפיה האחריות תיחשב בטלה במקרה של מכשירי שמיעה שנרכשו באינטרנט.
5. עלות:
קניית מכשיר שמיעה ממרפאת אודיולוגיה מקצועית כוללת לרוב את השירותים לתקופה מסוימת. זה כולל התאמת המכשיר ולפחות מספר מסוים של ביקורי המשך.
עבור כלים שלא נקנו דרך איש מקצוע, בכל פעם שתבקרו באיש מקצוע הייתם כרוכים בתשלום כוונון או התאמה. ביקורים בתשלום אלו יהיו לרוב שווים או גבוהים מהעלות שחסכת בקניית המכשירים באינטרנט.
יתרה מכך, עלות התיקונים במהלך תקופת האחריות הרגילה של שנתיים (שאינה חלה על מכשירי שמיעה שנרכשו באופן מקוון, כאמור בסעיף 4) תוסיף גם היא להוצאות המכסות שלך.

6. ניסיון:
הנוחות והסיפוק ממכשירי השמיעה שלכם יהיו פונקציה של התרגלות, ציפיות, ייעוץ ובהחלט איכות השירותים של איש מקצוע ידוע בתחום שמיעה. ללא כל אלה, היית עושה לעצמך שירות רע מבחינת הניסיון שלך עם מכשירי השמיעה החדשים שלך.
7. יצרני מכשירי שמיעה לא מעודדים זאת:
היצרנים עצמם לא מעודדים זאת! אנו חושבים שאין צורך בהסבר נוסף כאשר היצרנים עצמם נוקטים במפורש בעמדה זו.
8. שקט נפשי:
לבסוף, אך חשוב מכך, השקט הנפשי של מכשיר השמיעה שלך יעניק לך תוספת משמעותית לחוויה שלך עם מכשירי השמיעה שלך. הידיעה שיש מי שיטפל בכל החששות והשאלות שלך לאורך תקופת השימוש שלך נותנת שקט נפשי. זה חשוב במיוחד כאשר קונים מוצרי היי-טק אשר ללקוח יש רק לעתים רחוקות מספיק ידעo לנהל.