כמה ערוצים אתה צריך במכשירי השמיעה הדיגיטליים שלך?

לעתים קרובות האדם ההדיוט אינו יודע מה זה אומר כשאודיולוגים דנים ב"ערוצים" במכשירי שמיעה דיגיטליים. או כשבני משפחה קוראים מאמרים באינטרנט המזכירים ערוצים.

מדוע למכשירי שמיעה יש ערוצים?

מכשירי שמיעה משתמשים בערוצים כדי לשפר את עיבוד הקול על ידי הפרדת טווח התדרים למקטעים שונים. זה מאפשר הבחנה טובה יותר בין דיבור לרעש, ויישום של רמות הגברה שונות לכל ערוץ. זה מאפשר למכשירי שמיעה להבדיל בין דיבור לרעש.

מכשיר שמיעה'

ערוצים הם הטכנולוגיה הבסיסית שהופכת מכשיר שמיעה דיגיטלי למעניין ככל שיהיה. ניתן להגדיר תעלה כמסנן המחזיק את הדלת לטווחי תדרים שונים. במילים פשוטות, ערוצים מפרקים תדר לרסיסים זעירים של אותות קלט, כך שברגע שהאודיוגרמה נלקחה, מכשיר השמיעה הדיגיטלי יכול לספק את כמות ההגברה הנדרשת בכל תדר.

יש ערוצים גבוהים יותר חשוב במיוחד בתרחישי השימוש הבאים:

1. מטופלים עם אובדן שמיעה משופע – כלומר היכן אובדן השמיעה גדל ככל שעולים בתדרים.

2. מטופלים הזקוקים לסינון נוסף של דיבור ברעש.

עם זאת, ערוצים נוטים להידון באופן ליברלי יותר ממה שהם צריכים. ההבדלים במכשירי שמיעה דיגיטליים מודרניים חורגים הרבה מעבר לערוצים. ישנם שלל מאפיינים נוספים במכשירי שמיעה דיגיטליים שעושים אותם שונים זה מזה – למשל, ניהול רעשים, ניהול משוב, כיווניות, קישוריות, ניהול רעשי רוח, ניהול קול משלו (חסימה), ועוד רבים אחרים. קרא עוד על אטמי אוזניים נגד רעש כאן.

מכשירי שמיעה רב ערוציים וחשיבותם

כפי שצוין קודם לכן, ערוצים נוספים תורמים לחוויית שמיעה טובה יותר עבור המשתמש עם צליל איכותי יותר ופחות רעש, שכן מכשיר השמיעה הדיגיטלי שומר על המאפיינים המקוריים של הצליל המעובד. בהתחשב במגוון התכונות המודרניות, מכשירי שמיעה דיגיטליים נחשבים עדיפים על צורות אחרות של מכשירים.

מחקר על השפעת מכשירי שמיעה רב-ערוציים על הבנת הדיבור תומך בכך שהתועלת היחסית ללובש הוא זניח ברגע שלמכשיר שמיעה יש יותר מ-15 ערוצים. דבר אחד שיש לציין הוא שהלובשים לא יכולים לכוון את הערוצים לבד, ורק אודיולוג מוסמך עורך זאת לאחר בדיקה יסודית של מידת הירידה בשמיעה.

המשמעות של מכשירי שמיעה רב-ערוציים

כל ליקוי שמיעה הוא מקרה ייחודי ומצריך התייחסות אישית. רק אודיולוג מומחה יכול לקבוע את היקף אובדן השמיעה לאחר סדרה של בדיקות מקדימות. לאחר קביעת מידת אובדן השמיעה, הם יכולים לרשום את מכשירי השמיעה הדיגיטליים הרב-ערוציים הדרושים.

להלן כמה מהסיבות המכריעות מדוע כדאי לבחור במכשירי שמיעה דיגיטליים רב-ערוציים:

1. אפשרויות התאמה נוספות

המספר המוגדל של הערוצים מרמז על פיצול תדר מוגבר, המאפשר לאודיולוג לכוונן עדין את מכשירי השמיעה לשביעות רצונו של הלובש. אובדן שמיעה משתנה במונחים של קל, בינוני עד חמור. בתרחיש כזה, האדם המושפע מקבל יותר אפשרויות לאותות קול מפוצלים שיכולים לעזור לו לזהות אותות קול מדויקים יותר.

2. תכונות טובות יותר

כאמור, יתרונות הערוצים המוגברים אינם מוגבלים לתכונות שלהם, שכן הם מרחיבים את היתרונות של מכשירי שמיעה דיגיטליים רב-ערוציים. מכשירי שמיעה כאלה מגיעים לרוב עם טכנולוגיה חדישה כמו מיקרופונים כיוונים המשפרים את איכות הצליל הנשמע. מיקרופונים מכוונים כאלה נקראים גם מאתרי HD.

3. זיהוי צליל סביבה מוגבר

ערוצים נוספים משאירים יותר מקום לכוונון עדין של מכשירי השמיעה הדיגיטליים. הם מצוידים יותר לשבור תדרים ולסנן אותות קול לא רצויים בו זמנית. התוצאה היא ספיגה ברורה ודיכוי של צלילי הסביבה.

זה גם מפחית מקרים של מעידות של לובשים את דרכם באזור צפוף עקב זיהוי לקוי של קול הסביבה. מכשירי שמיעה דיגיטליים רב-ערוציים משפרים את איכות החיים בכך שהם מאפשרים ללובשים להאזין לנוף הקול היפה של הטבע.

4. הפחתת רעש יעילה

חלק ממכשירי השמיעה נוטים למשוב מוגזם וגורמים לגירוי. מכשירי שמיעה דיגיטליים רב-ערוציים סוללים את הדרך לאודיולוגים לכוון את התדרים כדי למנוע רעש ומשוב מוגזם בצורה חלקה. לסוג זה של מכשיר שמיעה יש גם רגישות גבוהה לדיכוי רעשים לא רצויים ולהגברת אותות קול נחוצים מרגע שלא נשמעו על ידי העונד.

עזרי שמיעה

5. לחץ מופחת על האוזניים

ערוצים מעטים פירושם פחות אפשרויות לקבל את קלט הצליל הרצוי לאוזניים. זה יוצר חדר גדול יותר לרעש ולאותות לא רצויים להפציץ את האוזניים. מהצד השני, פחות ערוצים פירושם שמכשירי שמיעה לא יוכלו להעביר אותות קול נחוצים לאוזניים. כתוצאה מכך, זה מגביר את הלחץ על מערכת השמיעה כדי לפצות על היעדר צלילים חיוניים, משפיע לרעה על אוזניו של האדם ובסופו של דבר מנצח את המטרה של מכשירי השמיעה.

לעומת זאת, מכשיר שמיעה רב ערוצי מבטל לחץ לא רצוי על האוזניים. היתרונות וההיבטים השונים של מכשירי שמיעה רב-ערוציים עשויים להרגיש מהמם. עם זאת, ההחלטה לא תתקבל על ידי הלובש לבדו. אתה צריך אודיולוג מומחה [1] שידריך אותך בשלבים הראשונים של המלצה על מכשיר שמיעה מתאים.

אחת מטכנולוגיות מכשירי השמיעה העדכניות ביותר שהשפיעו משמעותית על תעשיית בריאות השמיעה היא מכשירי שמיעה בלוטות'. עם מכשירים חדשניים אלה, משתמשים יכולים לחבר בקלות את מכשירי השמיעה שלהם לסמארטפונים, טלוויזיות ומכשירים אחרים התומכים בבלוטות. קרא עוד על 5 דרכים לעזרי שמיעה בלוטות על השמי במדריך שלנו כאן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים קשורים

אפליקציות למכשירי שמיעה

בעולם הטכנולוגי של היום, יישומים ניידים חוללו מהפכה בהיבטים רבים של חיינו. תחום כזה שבו האפליקציות הללו משפיעות באופן משמעותי הוא בתחום סיוע השמיעה. אפליקציות

קרא עוד »
דילוג לתוכן