מגוון אביזרים זמינים כדי להקל על הטיפול והלבישה של מכשירי השמיעה שלך. מכשירי שמיעה דורשים תחזוקה מדי פעם כדי להישאר תקינים. חלק מהאביזרים הדרושים לצורך טיפול ותחזוקת המכשירים שלך עשויים להיות מסופקים על ידי ספק שירותי השמיעה שלך כחלק מרכישת מכשירי השמיעה שלך אחרים שאולי תצטרך לרכוש בנפרד, והם אופציונליים בלבד, כמו מדבקות או אפילו תכשיטים.
בנוסף, אם יש לך ליקוי שמיעה, ייתכן שתהיה מעוניין גם ברכישת מכשיר האזנה מסייע (ALD) כדי להגביר את חווית השמיעה שלך. ALDs יכולים להקל על שיחה בטלפון, לצפות בטלוויזיה, להשתתף באירועים ציבוריים ולהשתתף בפגישות עבודה.
מטען נייד למכשירי שמיעה:
אם יש לך מכשירי שמיעה נטענים, סביר להניח שמכשירי השמיעה שלך הגיעו עם מטען כדי לעגן את מכשירי השמיעה שלך בלילה. אבל אולי כדאי להשקיע במטען שני לנסיעות או לגיבוי. מטענים ניידים אינם דורשים תקע, מה שהופך אותם לאופציה טובה לפעילויות כמו קמפינג.

סוללות למכשירי שמיעה שאינם נטענים:
אם למכשירי השמיעה שלך יש סוללות להחלפה ואינם נטענים, תזדקק לאספקה שוטפת של סוללות "כפתור" חד פעמיות.
סוללות למכשירי שמיעה זמינות בארבעה גדלים שונים. מהקטן לגדול, אלה הם: 10, 312, 13 ו-675. מכשירי השמיעה שלך יפעלו על אחד מסוגי הסוללות הספציפיים הללו, ומטפל השמיעה שלך יספק בדרך כלל מספר קטן של סוללות כדי להתחיל.
תא סוללה:
נשא איתך תמיד סוללות רזרביות כדי שתהיה מוכן ליום שלך ותוכל לשמור על מכשירי השמיעה שלך פועלים ללא הפרעה.
אבל, בהתחשב בכמה סוללות כפתורים זעירות, איך אתה יכול לסחוב זוג רזרבי שלא תאבד? שקול תא סוללה, שמגיע על מחזיק מפתחות להחלפת סוללה תוך כדי תנועה.
קרא גם את המדריך שלנו על למה אתה לא צריך לקנות מכשיר שמיעה באינט כאן.
תיק נשיאה למכשיר שמיעה:
כאשר אתה מקבל מכשירי שמיעה חדשים, הם עשויים להגיע עם נרתיק לשמירה בטוחה כאשר אתה לא טוען אותם (כמו במהלך מקלחת מהירה). בפנים עשויים להיות גם כלים מועילים כמו מקט שעווה ומטלית רכה לניקוי מהיר.
עם זאת, ייתכן שהמארז אינו עמיד למים או עמיד מאוד. אם אתה חובב שחייה או פעילויות חיצוניות אחרות, כדאי לך להשקיע בתיק נשיאה עמיד למים ועמיד בפני התנפצות, כגון ה-Aid Keeper.
מייבש או מסיר לחות:
אם אתה מזיע בכבדות, חי באקלים לח או נהנה מפעילויות חיצוניות רבות שעלולות לחשוף את מכשירי השמיעה שלך ללחות מזיקה, מסיר לחות יכול להיות לעזר רב.
מייבשי לחות בסיסיים משתמשים בקפסולת חומר יובש כדי לשאוב לחות למשך הלילה. חומר המייבש יחזיק מעמד זמן רב עם הפעלה מחדש קבועה. חלק מהחומרים המיובשים כלולים בשקית רכה שניתן להפעיל מחדש בתנור המיקרוגל למשך כדקה אחת. אחרים שוכנים בפח מתכת שניתן להכניס לתנור שחומם ל-325 מעלות למשך כ-30 דקות.
ישנם גם מייבשים אלקטרוניים שתוכלו לקנות, אשר מייבשים לחלוטין את מכשירי השמיעה שלכם בחום במקום בחומרי ייבוש. זוהי אפשרות טובה אם אתה לא רוצה לקנות לעתים קרובות כמוסות חומרי ייבוש.
תפסים וחוטי מכשירי שמיעה:
אובדן מכשיר שמיעה הוא אירוע מפחיד ויקר! אטב לשמירה של מכשיר שמיעה המחובר לכבל או לקשור מפחית את הסבירות לכך. הכלים השימושיים האלה, שיוצרו במיוחד עבור שתלי שבלול של מכשירי שמיעה, הם בטוחים לכשל אם המכשירים שלך נופלים ממך. אלה שימושיים במיוחד לילדים, אך שימושיים לכל מי שנוטה לאבד את העזרים שלו (או שיש לו חיות מחמד שנוטה לברוח איתם!)
חפתים וכיסויים למכשירי שמיעה:
כיסויי מכשירי שמיעה (כמו גרביים קטנות למכשירי השמיעה שלך) מגנים עליהם מפני זיעה, לכלוך, לחות ורוח. אלה הם קנייה טובה אם אתה אדם פעיל לעתים קרובות בחוץ או מתאמן. להרכיב משקפיים או מסיכת פנים? הפעולה הפשוטה של הסרת אחד מהם עלולה להפיל בטעות את מכשירי השמיעה שלך. כתרופה, חברת אביזרי מכשירי השמיעה מייצרת זוג שרוולים למכשירי שמיעה עם לולאות זעירות בתוכם, כך שתוכל להחליק את זרועות המשקפיים דרכם. די גאוני! די גאוני!

כלי ניקוי:
אל תשתמש במחטים או בכלים תוצרת בית אחרים ברחבי הבית כדי לנקות את מכשירי השמיעה שלך. אתה מסתכן בהשמדת האלקטרוניקה הרגישה שנמצאת בפנים. במקום זאת, קנה ערכה מיוחדת לניקוי מכשירי שמיעה. הם כוללים דברים כמו מברשת להסרת שעווה, פיק להסרת שעווה, מנקה צינורות ואוורור, ופותחן ומגנט לדלת הסוללה.
אטמי אוזניים ומיגון שמיעה:
כן, קראתם נכון. גם כאשר יש לך אובדן שמיעה, עליך להגן על השמיעה השיורית שלך אם אתה עומד להיחשף לרעש חזק, כגון קונצרט חיצוני או זיקוקים. ללבוש אטמי אוזניים. זה רק חלק אחד של מניעת אובדן שמיעה.
קרא גם את המדריך שלנו על מכשירי שמיעה לאוהבי מוזיקה כאן.